Antirustbehandling og støydempingMercasol antirustbehandling


Skrim Bilpleie er autorisert for rustbeskyttelse og understellsbehandling av ditt kjøretøy med Mercasol antirustprodukter og er medlem i Norsk Antirustforening.

Kontakt oss for gratis rustkontroll eller understellsbehandling i Kongsberg.

Medlemmer av Norsk Antirustforenings Garantifond kan tilby inntil 15 års garanti. Etter nøye inspeksjon, ved første gangs behandling før bilen er 24 mnd. Fra første gangs registrering, gis 3 års antirustgaranti. Denne garantien fornyes ved behandling hvert 3. år, etter bileiers initiativ, inntil 15 år på personbiler og inntil 10 år på varebiler og større biler over 3500 kg.

Første gangs behandling er en komplett behandling med demontering av plast innerskjermer og deksler. Bilen vaskes, tørkes, sprøytes så i alle kanal/hulrom og bunnen med et tynt penetrerende produkt. Utenpå dette sprøytes ”vått-i-vått” et tykkere produkt, slik at det blir en seig slitesterk overflate. Demonterte deler monteres og bilen vaskes utvendig etter en tids tørk. Deretter klargjøres den for utlevering til kunde.

Biler som har fått utstedt et delgarantibevis, må inn til en komplementerende behandling før den er 24 mnd.

Gode grunner til å antirustbehandle bilen:
• I Norge benytter man ekstremt mye veisalt vinterstid. Salt medfører at alle biler ruster
• Antirustgarantien fra bilfabrikken gjelder kun ”gjennomrust fra innsiden av metallplaten”
• Trenden hos mange bilprodusenter er at man reduserer på antirustmiddel – voks i hulrom og PVC på understellet
• Det er viktig med rustbeskyttelse av din bil hos et autorisert antirustverksted som benytter profesjonellt utstyr, samt spesial produserte sprøyteskjemaer og godkjente antirustprodukter. Våre antirustprodukter er godkjente for å benyttes uten at bilens garanti påvirkes.
• Desto tidligere man rustbeskytter sin bil – desto bedre beskyttelse mot rust. Mange modeller har en fordel av å bli antirustbehandlet før man tar den i bruk.
• Kollisjonssikkerheten og andrehåndsverdien er dårligere på en bil med rust.
• En understellsbehandling hos Norsk Antirustforening er en investering som betaler seg med sikrere bil og en bedre annenhåndsverdi.

Her kan du se en kort film om forbehandlingen før Mercasol understellsbehandling:

Film 1

Film 2Sliter du med hjulstøy?

Nye biler sliter med betydelig mer hjulstøy enn før og dette irritasjonsmoment for mange som har kjøpt seg ny bil de senere årene.

Bilprodusentene er opptatt av å spare vekt og CO2 utslipp og en av ulempene er at bilene støyer mye mer i cockpiten enn før.

Vi leverer støydemping under bilen som reduserer bilens hjulstøy med ca 30 % - vi påfører over 6 kg med vannbasert støydempingsmasse under alle 4 hjulhusene samt under bilen.

Noxudol lyddemping

Det at vibrasjoner kan forårsake sjenerende lyd i f eks kjøretøy, båter og ventilasjonskanaler er et velkjent problem. Først og fremst er det i konstruksjoner av metall, plast og glassfiber hvor disse strukturoverførte lyder oppstår.

Noxudol lyddempingsmasse er en effektivt og tidsbesparende måte og forebygge strukturoverført lyd på.

Høy dempingsfaktor, lav vekt Noxudol Lyddempingsmasse har dokumentert høy dempingsfaktor, lav vekt og er enkel å påføre. Dette er noen av de egenskaper som blant annet skipsverv, togprodusenter og bil- og lastebilindustrien verdsetter. Påføres med pumpeutstyr eller pensel. Arbeidstiden kan minskes med opp til 80% ved å bruke Noxudol i stedet for tradisjonelle lyddempingsmaterialer. Meget god vedheft og fleksibilitet i kulde gjør at lyddempingsmassen sitter ordentlig på underlaget. Lyddempingsmassen absorberer kun en liten mengde vann, og kan derfor brukes der man vil kombinere lyddemping med kondens- og slitasjebeskyttelse.

Løsningsmiddelfri og overmalingsbar Noxudol lyddempingsmasse er vannbasert og inneholder dessuten rustbeskyttelsesinhibitorer som gir en korrosjonshemmende effekt.

En påføring gir en tykkelse på 1 mm tørr film. For best lyddempende effekt anbefales en tykkelse på 1,5-2mm tørr film. Når massen har tørket fullstendig kan den overmales med de fleste farger.

Referanser på støydemping kan leses om her: her